20121025

BKK

Veel enne, kui meil mõlemil viisad käes olid, hakkasime plaaniks vormima nädalake-aasias ideed. Seda plaani toetas fakt, et aeroflotiga saab kõige kiiremini- ja ka suht hea hinnaga- aasiasse. (Miks peaks keegi terve mõistusega inimene üldse lendama mitu h läände, et seejärel üle Euroopa tagasi itta vuhiseda? Kauglennufanatid?).  Aasia ägedus ja odavus toetasid seda fakti veelgi.  
Aasia tervitab värskeid saabujaid
Maandusime Bangkokis ja seiklesime kohalike bussidega (mis on nii madalad, et püsti seistes puudutab pea lage ja aknast ei näe seetõttu midagi peale asfalti), sinna, kuhu suunduvad paljud teisedki seljakotirändajad - Khao San´i piirkonda, mille odavus ja vaatamisväärsusteohtrus tingib tihti selle, et inimesed muudesse Bangkoki osadesse ei jõuagi. Oli jah odav ja ega me jah mujale ei jõudnud :) 
linnaliin nr 38 :)
Khao San´i tänavatel rullus lahti selline mõnus Paabel - eri rasse ja rahvuseid, kes naeratuse saatel tänavarestoranide, riidelettide, mahlapressiputkade, massaazilavatsite ja tuk-tuk´i juhtide vahel saalis, oli rajult. Selline igivoogav elunautlejate mass, mis kulges mööda tänavaid, põigeldes "Tule osta särk" -"Ma õmblen Sulle ülikonna -no suit, no life!" - "Templitetiir - terve päev ainult 20 baht´i!"- "Restoran ootab!" - "Leevendus villis taldadele - lõdvestav massaaz!" üleskutsete vahel. Kaua Sa ikka põikled, lõpuks ostad midagi ikka :) Õhtul asendusid üleskutsed uutega - "Sigaodav õlu!" ja lege "Mister, ping-pong show?". Baarid on sellised vabaõhukad - mõni ongi lihtsalt toolid-lauad, mis õhtul kõnniteele tõstetakse - aga hästi valju muusikaga. Nii võibki seal istudes tunnetada erinevate stiilide, maailmavaadete, elutempode ühekssegunemise üleüldist harmooniat  - rasta-vendade Bob Marley seguneb paar meetrit eemalt tuleva eheda Austraalia raadio-tümmiga, seal kõrval on Keegi-kes-alles- harjutamistee-alguses-olev jõuluks saadud kitarri võimu külge ühendanud jne. Seda kõike saab justnimelt tunnetada, sest kõrvad on ammu lukus ja umbes. 
Paabel

Kuidas Bangkok muidu maitses? Esmamulje linnast on - vana betoon ja oodatust kõvasti vähem rollereid. Ehk siis - kuidagi kaugeks jäi. Aga eks me järgmistel kordadel oleme pikemalt, kui paar päeva ja püüame nende hallide karpide vahelt ka selle kohaliku vibe´i kätte saada.
Kuna lennud Bangkokist Perthi teevad niivõinaa Singapuris või Kuala Lumpuris vahepeatuse,  otsustasime minna Kuala Lumpurisse, aga rongiga. Sest rongiga on mõnus ja rongiga on äge.  Eriti veel Aasias, mis on ka mõnus ja äge.
Aitäh!

No comments:

Post a Comment