20121003

kaheeuromaa

meie ilus restoran
Meie kohalik restoraniomanik suutis sütitada tõelisi kirgi - ta oli kõige reaalsem μπάσταρδος ever. Oma suhtumiselt oli ta veel vastikum ja ebaviisakam, kui meie valitsejad riigikogu infotunnis ja seda suhtumist peegeldas kogu ta olemus. Ausalt, mul tekkis küsimus, et kuidas keegi, kes nii ilusas kohas elab, üldse suudab nii äärmuslikuks sotsiaalseks eksperimendiks (millal mind haidele visatakse) areneda? Õppisime põhjalikult, milline mitte olla.
killuke paradiisi - 2 km eemal
Taimetoitlane? Saad sama toitu, mis teised, aga ilma lihata! Soovid muna? Two euros! Soovid tühjas kohvikus läpakat laadida? Ei saa, bad for business! Portsjonid on väikesed? Difficult! Pakud ennast appi laudu katma, kuna sai ja vesi saabusid pool tundi tagasi ja ilmselgelt ei jõua kokatädid ettekandjateks kehastuda? NOnoNO! Kohvil sai piim otsa, vabandust kas ma... NOnoNO! Aga piim on otsas! Difficult! Tahate söömise ajaks lauad kokku lükata, pärast panete tagasi? No, bad for business! Vot selline pärl.

menüü
Kui märkasite, siis keedumuna maksis kaks eurot. Kaks eurot on selline imeline summa, millest saad aru, et tegu on kreeklasest kaupmehega. Puuviljakaupmees, kott õunu ja kobar banaane - kaks eurot. Supermarket, suur vesi - kaks eurot. Rannakohvik, kolm kohvi - kaks eurot. Enne praamile jooksmist lippasin veel nurgatagusesse puuviljapoodi ja ostsin õunu, ploome ja virsikuid. Ja suure vee. Kaks eurot! 
suht tõene tunneteväljendus
 Seda võib praktiliselt mittemärgata, kui vähesed ostud reaalselt kassast läbi lähevad - vist on paber nii kallis, et ei ole võimalik raskustes maal kviitungeid - tšekke printida :) Soovitan siinkohal ka kõigil, kel võimalik, sarnasel viisil paberit kokku hoida - sest mis Su maksust saab, mis riigkassasse jõuab? Kellegi vanalinnamägilase esinduskulu või mõni hiigelsuur solidaarsusavaldus?  Õppigem kaheeuromaalt ellujäämist - ilma μπάσταρδος-ks muutumata.
Difficult!
Voh!

No comments:

Post a Comment