20140407

Saabusime Sydenysse

perepilt :)


Ärkasime ööbussis, kui suure linna tuled kustusid ja hommik juba koitis. Järgmisel hetkel tuiasime uniste kärbestena kõnniteel ja mõtlesime, et kuidas kurat me oma kompsudega Manly surfiranda saaksime - metroo ja praam tundusid viimased asjad, mida uimase pea ja kompsukuhjaga kogeda tahtsime. Kiire ajurünnak ja kõndisme lähimasse hostelisse, mis kohe nurga peal meid ootas. Sydney tervitas meid paar tundi hiljem uuesti, siis oli juba kergem ärgata ja päike kõrges taevas.
Veetsime seal ligi nädala - käisime muuseumites ja parkides ja galeriides ja uudistasime kohalikku arhitektuuri. Manlysse, sinna surfiranda, jõudsime ka!  



Ühel õhtul hüppasime sisse Sydney Eesti Majja- ja oiiiiiiii kui mõnus ja tore seal oli - saime süüa ühepajatoitu ohtra hapukoorega ja MUSTA LEIBA HEERINGAGA ja pirnikooki pealekauba! Vohmisin kaks ja pool portsjonit ning hea meelega oleksin seal niikaua olnud, kuniks kõht taas tühjemaks oleks läinud. Saime teiste inimestega eesti keeles rääkida - haruldus viimase aasta jooksul -  ja kuidagi kodune oli vaadata sõnaahtraid kodumaiseid noorsande, kes nurgas hellalt Saku purke sõrmitsedes nohisesid.  Teises nurgas oli riiul Salvesti suppidega! Ehe Eesti! :) Järgnevatel piltidel ei ole Eesti Maja, aga võiks.. :)



Sydney on suur - ja mul on raskusi mõistmisega, et mida need kõik inimesed seal teevad? Üks suur ummik, pidev kontorirottide- ja turistiderikas sigin-sagin ja asiaadisadu, muud midagi - selline oleks esialgne lühikokkuvõte - aga püüdke ka mind mõista, olin just viimased pool aastat telgis elanud, eksole. Linnalembesemad kaaskondsed arvatavasti tunneksid teisiti, kui minusugune metslane. Väikese jalutuskäigu jooksul võis näha India kogukonna tänavapidustust, pargis treenivaid masse ja aasia köögile pühendatud nuudlifestivali. Multikultiteemalist vaatamist jagus küllaga - ja arvatavasti on need päris-aussid, kes siis juba mitu generatsiooni peremehetsenud, kaugematesse eeslinnadesse tõmbunud. Võibolla oleks kogu see kompott mulle rohkem meeldinud, kui seal umbes poole vähem tunglejaid oleks olnud? :)
suure linna preilnad
mis te arvate, kas läks sisse?
Mida me selle suure - suure - suure linna juures välja tooksin? Surfarid on täiesti hullud, suutes mäslevast lainemöllust "selle õige" ära tabada, kinni püüda ja sellel ka sõita! Botaanikaaed Ooperimaja kõrval paneb väravad õhtul seitsme paiku kinni. Olin seal ühel õhtupoolikul sörkimas ja võimlemas ning võin ausalt üles tunnistada - olen Sydney botaanikaaiast välja murdnud. Muuseumid on ägedad! Ja raamatukogu näeb väga eriline välja! Ning suur osa inimesi kasutab praame, et ühest linnaosast teise saada. Ja kui võimalik, sattuge sinna siis, kui mägedes mets põleb - taevas läheb hulluks! 
Ja otseloomulikult tuleb selle kuulsa maja kohta eraldi postitus.

Atäh!

No comments:

Post a Comment