20120316

arbeitupdate

e väike info tööpõldudelt

this ladder conducts electricity... ennetusmaniakid
Tomatitraktorit ei juhi ammu enam. Niuks. Sattusin taas õunte-pirnide-virsikutemaale. Lühikokkuvõte korilusest: virsikute korjamine on kõige maitsvam töö. Pirnide korjamine - võrreldes muu puuviljaga lustipidu, kuna nad tulevad ilusast puult lahti (randmenõks suunaga üles, siis jääb saba külge = külmaruumis ei pääse niiskus sisse ja pirn säilib kauem). Ja kõige hapramad ja keerulisemad (loe: oikuratkuitüütu) korjata on õunad. Ausõna, nagu mingid emod või ... 
iga korilase unelm
Kui kodus korjame kindaga, et vahakihti säilitada, siis siin toimub õunanope kinnasteta - muidu muljud vaest ubinat liialt, ja siis tulevad plekid ja siis on viljaga kööga. Looduslikku vahakihti ei ole peal, neile piserdatakse hoopis õunapäevituskreemi, et vältida päikesepõletust / kahjustust. Ja sabad ei püsi üldse küljes!!! Ja võrreldes meie aasia semudega olen ma ikka üliaeglane! 
kängurukott - u 15 kilo kraami saab sinna pista
Selle töö juures oli lisaks vaimuteritavale ja närvinüristavale vaheldusrikkusele parimaks aspektiks seltskond - sattusin ühte punti paari iirlase ja ühe inglasega. Ja sellel inglasel oli briti huumori geen täielikult avaldunud. Seega on arusaadav, miks vahest õunad üles jäid ja hoopis meie redelilt alla kukkusime. See oli ka tore, et meil omad väikesed traktorid olid. Mida siis kolme puu kaupa edasi liigutasime. Asi seegi, eksole :) Ja mitte, et ma nüüd hull traktorientusiast oleksin, aga vabadel hetkedel püüdsin selgeks saada, kuidas kahe käruga tagurdada. Ja teate mis? Teoorias sain vägagi selgeks. Praktikas?  Näääääää.
ka teised harjutavad
Olude sunnil tegin iirlaste töömetoodikaalase tähelepaneku: päevas on umbes 10 maagilist hetke, mil nõjatuda viljakastile, et laskuda paariminutilisse "ei-tea-kui-mitu-kotitäit-siia-veel-mahub / mis-sa-arvad-millal-selle-kastiga-ühelepoole-saame / huvitav-mitu-kasti-täna-korjame-hmmmmm-arvutame" -teemalisse arutellu. Ja kuna mõtlemine on nii väsitav, siis on vaja puu alla heita, kaks minutit pläru keerata ja viis minutit seda nautida. Mul on veel kõvasti arenemisruumi, et niimoodi lõõgastumine selgeks saaks. Vaijummel, kui palju mul seda ruumi on!
ei - tea - mitu - pirni -siin -on 
Praegu ma enam puude otsas ei kõlgu. Ausõna, talgude korras või enda tarbeks - roniksin iga hetk taas latva. Päevast-päeva palavuse ja kärbestega võideldes redelitpidi üles-alla ronides saab küll on onu Arnoldi reied, ent ilma tema innustava hääleta on raske kiiret tempot säilitada (selle lause kontekst saabub minuti pärast). Ja mind, kes ma päevas kuni kolm binni korjan, hirmutab siiani see 46- aastane onu, kes meie kõrvalreas alates üheksandast eluaastast on pirne rabanud. Sest see mees töötab aastas umbes 10 nädalat. Korjab päevas 16-24 binni (a´ 30$) ... ja ülejäänud aja? " I watch TV, drink beer and get fat".  Ja see maniakaalne sära, mis ta silmi läitis, kui ta pirnidest rääkis... ega ta muust ei rääkinudki. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
las-ma - mõtlen - veel
Just siis, kui tundsin, et tõesti, enam ei taha, sain tänu ühele ilusale tüdrukule katusealuse töö. Aga sellest juba eraldi postituses. Ja nüüd saabub oodatud kontekst e. lõpusõnad Onu Arnoldilt:
:)
Aitäh! :)

No comments:

Post a Comment