20111101

H2Ornitoloogid e. kaks tuukrit juures.

yes!!
Viet Nam ja Lõuna-Hiina meri. Sukeldumine. See on meie väikse tripi-tripi suur eesmärk. Niisiis:
Sukeldumise õppimine võtab paar päeva aega - teooria klassis ja praktika basseinis tuli teha Saigonis e Ho Chi Minh Citys. Sain teada palju põnevat! Kõige raskem tundub olevat veealuse hõljumise paika panemine - kes ikka, koralle lõhkudes müraki, põhja tahab jõuda. Ja kui mõnd kala pildistad või kaheksajalale silma vaatad, siis tahad ju ikka ühel kohal olla, mitte sisse hingates end meeter kõrgemalt leida. Lahedad asjad on näiteks maski veest tühjendamine - vee all! Ja kohapeal, pea alaspidi hõljumine!
sulps
Ja siis tuli täitsa amfiibinimese tunne peale, kui tegime katkise huuliku harjutust! Võtad endal selle värgi suust ja hoiad membraani all - nii et õhku välja puhiseb. Ja siis limpsad endale sellest mullimerest õhku! Vee all, saate aru? Nagu kala!! See oli nii vägev ja teistmoodi, et kallis armas jõuluvana, palun jõuludeks lõpuseid! Pliiis! 
kaks sõpra
Edasine oskuste lihvimine sai teoks juba päris soolavees. Esimesel päeval käisime 12 m sügavusel. Teisel päeval 18m sügavusel. Seal all on ikka valus Narnia! See hõljumise, millegi kohal olemise tunne.. lestad on vesitiivad! Väga super ja lahe ja mõnus! Ilmnes ka üks ebakõla. Nimelt õpetatakse meile, et vee all tuleb liikuda võimalikult säästlikult - vähesed lisaliigutused, rahulikud jalalöögid, hingamine olgu hästi stabiilne - kõik selle nimel, et õhku jätkuks pikemaks. Esiteks, mul on mingid lehmakopsud, seega hingan ma selle ballooni topeltkiirusega tühjaks - eriti, kui ei pööra tähelepanu rahulikule hingamisele. Teiseks, minu jaoks on veekeskkond ikka nagu märg õhk, mis on loodud lendamiseks, üle kivide ja korallrahnude tuhisemiseks ja kalade tagaasjamiseks. Sukeldujate ülim tegevus näib vähemalt esialgu olevate kalade vaatamine ja määramine -   nagu vesiornitoloogid, noh. Väga rahulik tegevus. Väga. Väga mitteminunärvikavalik. 
näete - igatsevad vette!
Nelja päevane kursus päädis sellega, et nüüd on maailmas kaks PADI Open Water Diver litsentsiga õnnelikku inimest juures. Aga me ei jää lestadele puhkama! Uus eesmärk lihvida oskuseid ja õppida juurde uusi asju - et saada Advanced tase kätte. Sest 30 m sügavusel on ka kalad, kellele terviseid vaja viia ning veealune orienteerumine ja muud spetsialiteedid tunduvad väga apetiitsed. 
OWD!OWD!
Teiseks, ma õpetan neile veel veealuse kalaralli põhimõtted selgeks! Ja kolmandaks, õpin veidi rahulikum olema ka - viimase sukeldumise kõige lahedam asi juhtus siis, kui olime 5m sügavusel ülestulekupausi tegemas. Hõljume koralli kohal, hingame ja ootame, et lämmastik veres alla läheks. Ja siis - järsku - hakkas kivi elama! Saate aru? Tegu oli skorpionkalaga, kes näeb välja..nagu korallipind. Ja järsku teeb silmad lahti ja tekib suu jne. Otse mu nina all!! Vhoaaaaaaaaaa! Tasub veidi ikka kalajälgija ka olla, pole miskit parata - põnev ja üllatusi täis on see maailm!!
pärast mullmullmullitamist
Aitäh!

No comments:

Post a Comment