20111107

TT



Vahel juhtub nii, et inimesed lepivad milleski kokku. Hakkavad vastavalt toimetama. Ja mingil hetkel muutub see toimetamine neile nii omaseks, et nad arvavad, et nii ongi tavaline olemine. Või siis teavad küll, et tegutsetakse mingi salaplaani järgi, mis teenib suuremat eesmärki, aga tehakse hästi loomulikku nägu - muhelevad sisimas, va kurivaimud. 
1-2-3, kummas suunas on
Kunagi - arvatavasti pärast mitmeid sõdu või siis, kui esimesed kanad autorataste vahelt pannile rändasid - said siinsed ilusad inimesed kokku ja hakkasid tegema ellujäämisplaani. Või oli neil elu nii igav ja hea, et hall argipäev vajas veidi vürtsi, kes teab  - tulemuseks on igatahes põnevusmäng TT - tagajalgadel taju. Mängus osalevad kõik, kes asuvad regioonis Aasia, minu jaoks lähemalt - Viet Nam. Mängu eesmärk - pakkuda põnevust ja treenida tähelepanuvõimet.  Plusside kohapealt võiks nimetada pidevalt kõrget adrenaliinitaset, oskust kärmelt tegutseda ootamatutes situatsioonides, pädevust täielikult tajuda ümbritsevat ning vetikalehena elulaineil hõljumist - olla kõigiga üks. Miinuseid on ka -  Sul on ainult üks elu ja keegi Sind tagasi mängu ei püüa ehk siis kõrge riskikoefitsent (mis lisab põnevust juurde). Lisaks leidub ka pisemaid surakaid, mis mõjuvad pigem arendavate vopsudena, seega arendavad miinused.

Nicole mänguhoos
Mängus osalevad, nagu öeldud, kõik. Mängisime meiegi. Kulgesime tunde motikaga mööda erinevaid teid.  Tee oli täis kaasmängijaid - kes rattaga, kes mopeediga, kes käru ette rakendatud muruniidukiga,  mõni buss/veoauto/dziip sekka. Liiklus toimub igas suunas, seega tuleb tähelepanelik olla - kui jääd liialt tahavaate peeglist vaatama, et kas seljataga nõuab tee vabastamist buss või veok, võib üllatus tulla otse eest  - keegi Sinuga jagab sama sõidurida, aga vastassuunas. Lisaks on teel inimesed - ikka eesmärgiga hoida kalli ligimese mõtted ja silmad teel. Osad mängijad seisavad tee ääres ja räägivad telefoniga. Aga on ka võimalik keset teed mõtteid mõlgutada ja suitsu pahvida - ja nautida Elu, mis mööda voogab. Kurvid - eriti pimedad - on tuginedes eelpoolmainitud salajasele kokkuleppele - muudetud boonuskohtadeks. Seal saavad külaelanikud kokku ja peavad aru, ehk rehkendavad mänguskoori. Kurvides pargitakse ka motikad teele, et neile nt riisikotte laduda. Lisaks saab kurvis möödasõidu sooritaja lisapunkte, tehes sellest ahvatleva koha kõigile, kes roolis. 
Turvapadja puhul võib korraks kõrvale vaatamist lubada
Et inimene harjub kõigega ja arvatavasti läbivad kohalikud kurve poolavatud laugude laksudes karaoket lauldes, on aegade jooksul lisatud veel tajuutsitavaid elemente. Nendeks on näiteks lehmad. Ja kitsed. Või pardid. Lapsed, kes aiast teele spurdivad. Koerad, kes keset teed end kerra tõmbavad. Maod. Teeääred, millel kuivab maniokk/riis/suhkruroog. Ja seda kuivamispiiri tähistavad teele asetatud kivikamakad. Heinakuhi. Või siis põhk, mis pärast teele laotamist põlema pannakse. 

jänkuuuuuu
Eestlased on igaveses isekuses arvavad, et karjusetöö tähendab karja loomi ja üht inimest. Tegelikkuses saab ka kolmekesi teel istuda ja üheskoos nautida seda võrratut pilti, kuidas vesipühvel teeäärset rohtu nosib! Õppigem sellest, suguvennad-õed! Muideks, ka siin armastatakse. Kui kuskil on pulm - ja siin on pulmasid nii tihti ja palju, et igas endast lugupidavas külas on pruutkleidisalong - püstitatakse seks otstarbeks suur telk ühes laudade ja teleka-mikrofoni-ja-kõige-muu-karaokeks-vajalikuga. Telk püstitakase teepeale - sest seal on ruumi ja et ikka taju piisavalt erk oleks. Ainult väga kehv mängija ei märka suurt värvilist pidutelki keset teed, seega on see üsna turvaline asukoht. Uinutava aspektina võib välja tuua olukorra, kus kõik tundub liigturvaline- need on lõksud! Põnev on sõita mööda tühja külavaheteed, kaaslaseks vaid vastasuunast lähenev väike traktor. Turvaline? NOT! Sest traktori kastist ulatub kiivrikõrgusel põiki üle tee kahemeetrine pambuseroigas! Põnev? Igatahes!
Mängur puhkab
Videvik on see aeg, kui süüdatakse need heinakuhjad, mis päevajooksul püstitatud - algab edasijõudnud TT-mängijate aeg ehk finaalidefinaal. Kiirelt mägedesse sukelduva päikse, üha tiheneva suitsu ja maad võtva pimeduse varjus võetakse vesipühvlid ja lehmad karjadesse ja hakatakse neid kodupoole ajama. Ikka nii, et viis-kümme looma mööda teed laiali ning üks taskulambiga varustatud mees nende taga. 
panused on kõrged ja ka kangeimad mehed võivad tikukombel murduda
Jõuad restorani, jood teed ja naeratad - olen elus, olen täna võitnud! WC - s mõistad liiga hilja, et ainult ühel pissuaaril kolmest on all ühendustoru. Vaatad oma märgi varbaid, neelatad ja adud - vaenlane ei maga! On veel arenguruumi.

Aitäh!

No comments:

Post a Comment