20121224

life´s a beach

Mitsu saab pea, et igal vabal päeval - ja siis ka, kui peame alles kell 5 õhtul alustama - endale lauad katusele ja liiva istmetele. Soolalainevahuneelajaid on meie hostelis mitu  - vahest tuleb kahe autoga minna. Mõni on surfamisega kauem, mõni vähem tegelenud. Mõni alles õpib laual kõhuli balansseerimist ja kummuliminemise vältimist. Mõnel on isiklik laud - ja uusmeremaalasest surfihullul Chrisil on suisa kaks. Meil pole veel ühtegi, seega käime surfipoest laenutamas. Mina laenutan kogu aeg ühte ja sama lauda -  ja valisin meelega natuke väikese laua. Sellise, millega ma veel mitte midagi ei oska teha - ainult lasen lainel end loopida ja loopida ja loopida. Aga tuleb tõdeda, et igakord, kui laine mind loobib, tunnen end üha paremini - lendame lauaga juba samas suunas! Jeee, arenemisrõõm! Ja lained loobivad siinseis randades ikka hullumeelselt korralikult, ookeani väge on iga kord tunda - endal pole peale kerratõmbumise suurt midagi peale hakata, kui korralikum litakas mu alla neelab, läbi mälub ja ookeanipõhjapõrkega rannale sülitab. Vahest juhtub nii, et võtan ujumisprillid kaasa ja siis näen põhjast vetikate ja liivapuru vahelt, kuidas laine üle rullub - ja ausõna, see on üks ilusaimad vaatepilte, mida ma kogenud olen! Üks randadest, mis meie kodust umbes 30 km kaugusel on, kannab nime Smiths´s beach. Ja mõnel päeval ei jää üldse muljet, et tegelikult on tegu väga populaarse rannaga. Natuke infot sellest, mida me seal vees ja rannas teeme, näege-kaege: 
ookean on küll meie kõigi oma, aga tühi rand on eriti äge!
life´s a beach!
 Selleks, et laine laua alt lihtsalt läbi ei läheks, tuleb jalgadega sumada ja kätega kogu jõust sõuda. Ehk siis, paddle! Kui tunned, et laine on laua kaasa haaranud, tuleb võimalikult kiirsti püsti hüpata ja - tadaaaaaa! Peale kolmandat korda, kui sarnaselt, aga rahulikumate liigutustega oled tagasi välja sõudnud, on jõud otsas ja siis on pigem battle! 
Siin pildil surfavad kaks Chris´i - esiplaanil uusmeremaalane e. kiivi Chris, kes on üks neist vapustavatest inimhingedest, kes otse surfilaualt lainevahtu sünnitati. See, kuidas ta laineid lugeda ja püüda oskab, on päris spets. Lisaks on ta ülimalt sõbralik - julgustab, kannustab ja annab hüva nõu. Tema on siis nüüd esiplaanil ja ta on just laine kinni püüdnud. Tagaplaanil on saksalne Sören (st, tema laud), kelle aussie nimi on ka Chris. Tema on ka üks vapustavatest inimhingedest, aga tema sündis arvatavasti mõnes BMW tehases või  kuskil insener-tehnoloogide hallatavas instituudis. Ta on  kõva sukelduja, aga sellest pole erilist tolku - pildil näete, et laine on hoopis tema kinni püüdnud. Käsi südamel võin tunnistada, et me surfame Chrisiga sama hästi. Selle saksa Chrisiga. 
Laual istudes laine ootamine on väga tõhus rühiharjutus. Kõik on pidevas pinges! 
Niimoodi saab veel murdumata lainest üle - kätele toetudes end rinnast üles upitades.
selline pilt avaneb siis, kui päris laine harjal turnida. Äge!
selle pildi Chrisist tegi Chris. 
selle laine nimi on Veel Murdunutu 
selline pilt avaneb siis, kui rammestunud keha paneb väsinud, aga õnneliku pea lauale ja laseb lainel  kogu kupatuse randa kanda. ilus!
just another perfect day! yay!
Ja nii ikka ja jälle! Ägeägeäge, oosum!!
Aitäh!

No comments:

Post a Comment