20110908

veemaailm

Siin linnas on ilm  väga soe. Kaloripõletamisfanaatikule tähendab see, et Broome´s saab joosta küll - enne 9 hommikul või siis pärast nelja õhtul. Vahepealne aeg aga - see on siis aeg, mil normaalne inimene tahaks end liigutada (eriti, kui jooksma ei viitsi minna), on sobilik vees püherdamiseks. Palun väga, kohalik veekeskus on meie uuest elamisest 10 minutilise (plätades) jalutuskäigu kaugusel! Ja sellist juhust ei saa ju kasutamata jätta!

ohana
Kuna inimestel ei ole üksteisega suhtlemisel piiranguid, siis saab siin nii mõnegi huvitava vestluse maha pidada. Näiteks mehega, kes rääkis mulle Busseltoni ümber-jetty ujumisest, mille jaoks ta treenib. Hoolimata troopilisest kopsuinfektsioonist püüab ta oma kilometraazi basseinitreeniguil tagasi 4km peale venitada, et taaskord sellest osa võtta - tema aeg on pidevalt 64-70 min vahel. Ja otseloomulikult on ta siin puhkamas ja läheb juba kuue nädala pärast tagasi koju. Ja otseloomulikult oli tüüp 65 aastane. Lahedaid tegelasi leidub siin, iga teine rändom vana on kunagine Ironman! Uskumatu.
rändom vana
 Kuna austraalia naised on kuulsad selle poolest, et toovad ilmale lestadega poisslapsi ja plikad sünnivad trikoos, siis pole ime, et nad ujumist täiesti tavaliseks liikumisviisiks peavad. Seega küsitakse päris tihti, et "Have you done competitive swimming?". Ehk siis - ega iga roolikeeraja rallisõitja pole. Iseenesest huvitav ja minu jaoks uus lähenemine, meil ikka küsitakse lihtsalt, et "Kelle trennis Sa käisid?" :)
 Muideks, vahet tehakse avavee ja basseiniujujal. Avaaveeujujad töötavad nt vetelpäästes. Ja ujuvad nagu veepallurid - pool keha veest väljas. Ka sel eelpoolmainitud võistlusel - 3,6 km! Uskumatu.
Euroopast tulnuna oli esialgu suht naljakas ujuda vasakul pool. Aga kuna ma enamsti käin ujumas päeva kõige palavamal ajal, siis olen vahest ainus basseinikasutaja. Siis saab lõpmatuseni keskel laiata. 
Bassein on ilma katuseta - pole ju tarvis! Kui Eestis peab ikka ujuma ja vaeva nägema, et lõug ei väriseks ja keha soe püsiks, siis siin tuleb pigem roidumusega võidelda. Vesi on mõnus supp ja peakohal kütab Päike.
supp
 Basseinile saab riidest katuse peale libistada - aga seda tehakse märjal hooajal. Niisiis praegu on lood nii, et kui selili oled, paned silmad kinni, sest päike on nii kuradima ere. Kui ta juba loojumas ei ole.
See eelpoolmainitud arvatav Ironman kuulub ka komiteesse. Selle komiteega korraldavad nad seda:

Ma tean, uskumatu.

Aitäh!

No comments:

Post a Comment