20111213

Killuke teistsugust

Inimesed on siin hästi toredad. Ja tilkuvad.
Austraaliast ootaks igasuguseid asju - kängurusid, laineid, punaseid kõrbeid, aborigeene, sõbralikke inimesi, vetelpäästjaid, meeletuid vahemaid, põõsaid jne. No saab neid. Aga selliseid maastikuvaateid, mida ma kogen,  kui unes Iirimaal või Uus-Meremaal käin, ei oska oodata.

Olevat ka delfiini-vaala. Räime mitte.
Meie praegune pesitsuspaik asub koos veerandi Austraaliaga Vaikse Ookeani ääres. Ja on teistsugune seninähtust-ettekujutatust. On linnake, mis ei uhkusta pilvelõhkujatega, vaid on pistnud oma elanikud mööda künkanõlvu laiali pillutatud paarikordsetesse majadesse elama. On oja, mille kaldail on jalutusrajad. On ookeanirand, millesse see oja suundub. On veel rannad, kus kaljunukid sirutuvad läbi murulappide liivale käe. Ja liiv - kriuksub talla all! On veel jahisadam ja palju muud, mis käib ühe mõnusa väikese mereäärse linnakesega kaasas. On autod, mis ülekäigurajal teed annavad. Ja koguaeg on tunne, nagu oleks kuskil teisel maal! Ja ütlen ausalt, et mulle väga-väga-väga meeldib! Päriselt! Vaatame aga koos seda teistmoodi Austraaliat, mis mulle niiväga meeldib:
siin on mustmiljon erinevat veesõidukit kasutuses!
võimleme!
on ju teistmoodi?
jah, jahisadam

jetty beach
parim viis sörkjooksu lõpetada
jaaaaaaaaaaa; ja jaaaaaaaaaaaaaaa!!
surfama õppimine läheb visalt - üle kivide-kändude
nii hea, et tahaks kohe lambaid karjatada siin mäeküljel!
Nii ongi - lähed ühte riiki, aga leiad end hoopis teiselt maalt! Justkui kulgeks mitte mööda maad, vaid paralleeluniversumeid pidi! Ikka täitsa lõpp see Maakera, igal nurgal uued elamused, ahhetamapanevad vaated ja mõnusad äraolemised - hea kuubis!
Aitäh!!

No comments:

Post a Comment