20111230

sõitsid saanid sõitsid reed

siinmail käivad kingid puu alla 

Eestlasel ja vist igal teisel kargema laiuskraadi elanikul on sees üks ühine jõulusoov - et tuleks lund.. Jõulud kui valguse aeg ja ilus aeg ja see rahu, mis hinge poeb,  kui saabuv valge vaip kõik eelneva aasta sita-saasta katab, väärib tõesti ootamist! Lisaks on ju igavene peavalu nuputada, kuidas pisematele saaniga poris sõitmise võimalikkust selgitada. No ja kui lund ei tule, olgu siis vähemalt pori, külm vihm ja kontehärmav rõskus - mõnus kohe hea toiduga eemale peletada sellist olemist! Naljapildid, kus jääkaru ja Jõuluvana üheskoos palmisaarel päikest võtavad, ilmuvad ju ka tavaliselt suvel - eksole. 
jõulutaevasina
Kuklapoolel on aga hoopis teine lugu. Kuna maakera on hetkel just oma sabaalusega rohkem Päikese suunas, siis on ju loogiline, et siinkandis nauditakse täiel rinnal suve.  Kuigi oleme nüüd omadega niipalju lõunasse liikunud, et kahest aastaajast on sujuvalt neli saanud, on lähistroopiline suvi minu hangega harjunud tagumikule ikkagist palav, palav, ja veelkord palav. Õues paugub kuni 35 kraadi. Tuld. Kui pilved üles lükkab, kuuleb müristamist ja näeb välku. Hea on see, et päev ja öö on jälle erineva pikkusega ja et päike loojub pikemalt, kui 5 minutit. Ja sellistes oludes peavad need õnnetud austraalhinged tähistama jõule! Teate , kui veider on esimene kord, kui oled lühkarite väel poes ja kassast soovitakse särasilmil "Häid jõule!"? Nagu mismõttes?! :D Kuidas me suhtume nendesse laiskadesse, kes ei viitsi pärast lume sulamist oma majalt jõulutulesid maha võtta? Siin on iga teine maja kesk rohetavat muruvaipa plinkima traageldatud! 
jõulubambi
Et naerma puhkemata kõigele mõistvalt noogutada, peab ikka palju pingutama - sest näha saab palju harjumuspäratut. Samas - tore, et inimesed lumepuuduse ja kuuma ilmaga jõule ikkagist tähistavad - nt punase mütsiga surfates vms.  Või kuidagi muudmoodi veel.
ja nii iga teine auto - punanse nina ja sarvedega.. sadsadsad
Kogu mõistva noogutamise ajal korrutab pisike hääl kuklas -"Friigid!"

Hõissa!

No comments:

Post a Comment