20130621

erosioonibossid II

Kangaroo Islandi üheks suuremaks vaatamisväärsuseks on Remarkable Rocks - Austraaliale väga omaselt on tegu silmapaistvate kividega, antud juhul graniidiga, mis on ilmale valla olnud viimased 500 miljonit aastat. Päris pikk viiv, mille kõrval meie tähtsad teod ja mõtted päris tibatillukeseks muutuvad. Selle hommiku tähtsaim tegu oli varakult telk kokku panna, et päikesetõusuks kohal olla. Olime ainsad varajased linnukesed, mis andis hea võimaluse need Looduse meistriteosed parima valguse ja ringiuitavate kaaskaadrissejalutajateta  pildile püüda. 
 Kive vormiv tuul on iiliti nii vali, et vahest pühib ettevaatamatuid seiklejaid merre. Viimati (paar aastat tagasi) juhtus nii, et vettekukkunu tuli küll välja, aga kaks teda päästma läinut enam tagasi ei tulnud. Kukkuda on sealt paras maa, ja tuul oli tõesti tugev.
Kiviaja peegeldused
 Ülaloleval pildil olevat kivi peetakse üldiselt kotka noka sarnaseks - aga viimasel ajal on hakanud inimesed (eriti Eesti päritolu) väitma, et tegu on pigem elevandilaadse kivimiga. Ma kaldun kotkaleeri.
Või vormib neid kive hoopis Väike Müü?
Kui selliste kaunite kivimite läheduses elada, võib juhtuda küll, et hakkad vaimustunult erinevaid kivimeid korjama. Onju? Äge igatahes!
Aitäh!

No comments:

Post a Comment