20130729

ei saa küll sest väiksest saarest

Kuigi me veetsime Uus-Meremaal pelga nädala, jõudsid kohalikud olud nii paljudele piltidele, et ma viimaste postitustega pole ikka veel nendega ühele poole saanud. Niisiis, "Kusagil, seal kaugel saarel":
1) Kaevandused - kui suur naaber hiilgab meeletute kaevandustega ja kõva käibega kaasneva priiskava elustiiliga, siis väike üleaedne näikse pigem leidlikku elu elavat. Sestap oli täitsa suur üllatus avastada, et nende mäed pole pelgalt kivi ja savi - seal sees on ikka magusamat kraami ka. Seiklesime veidi nüüdseks tühjalt seisva kullakaevanduse käikudes - selline tunne oli, nagu oleksime sattunud röövlitütar Ronjale külla.  
vana ja kitsas raudtee, mida sammal isukalt sõi
kaevanduskäikude seintesse olid raiutud "vaateaknad", kustkaudu üleliigsed kivikamakad välja visati 
aga muidu oli täitsa pime ja hirmus - pikalt- nii et tunneli lõpus olev valgus oli ikka täitsa jeeeeee
tagasi kulgesime mööda mäekülje sisse raiutud teed
Natuke vaatega sõnajalga, et kõigil kodune ja hea oleks.
2) Kultuur on tasuta! Aucklandis saime niisama ja mõnuga kohalikku kunstimuuseumisse minna. Hea ja mõnus vaheldus, kui pärast koskedes ujumist, randades kaevamist ja kaevandustes vantsimist juuksed seitlisse kammida ja kultuurset inimeselooma saab teeselda. Fake it till you make it :) Kunst oli tore ja mõnus, ning sattusime ka keldrisopis toimunud kirjandusfestivalile. Palun väga, autogrammitund! Võimalus kohtuda autoritega on alati teretulnud ja loovinimesed kohe eriti vahvad vestluspartnerid, ent antud juhul oli tegu sellise nišiteemaga, et isegi käsitööguru Nicole oli nõus edasi minema.

Justjust- Adventures in Vintage Needlecraft. 
3) Kohalikud puud ei olnud ainult need suured ja võimsad Kauri puud, mida mingi salapärane haigus hävitab. Aucklandis ühes pargis kasvasid täiesti maagilised puud. vauvauvau.
Puhta Väe Alleee

kaheksasajajalapuu


4) Kaks poepilti, neist üks perepilt
Sekskorraks vist kõik Uus-Meremaa piltidega.
Aitäh!

No comments:

Post a Comment