20110307

Shun the non-believer! Shuuuuunnnnnn!

Täna oli väga tore päev!
Ilus ja kaunis ja selline kahetine - taevas oli kevadiselt sinav ja päike paitas, samas oli kerge miinus, tuul näpistas ja kõnniteel sai endiselt liugu lasta. Suure tõenäosusega on tuul see, kes mu hääle ära on puhunud.
veel on nokk lahti
Mul hea meel, et saime vanaemaga hääletamas käia, nagu kord ja kohus. See oli päris khuul, vanakooli inimestel on asjasse ikka teine suhtumine.  Vanasti oli teistmoodi olnud - siis sai valimistepäeval puhvetitest osta odava hinna eest kaupa, mida muidu ei olnud kalligi hinna eest saada. Lips ette, sült külma, viin härma - täna on valimised. Prole poliithegemoonia :D

Ja siis sai Nõmmel suusatada. Sel nädalal käisin ma neljal päeval suusatamas ja sain kokku 68km - veidi lühema maa läbivad tartumaratontorpeedod alla 3 tunniga, seega arenguruumi on veel küllaga.
Õpetasin ka üht sõpra suusatama - pisike harimatu eestlane minus ei saa aru, kuidas on võimalik õppida lumelauaga sõitma nii, et murdmaasuuska pole mitte kunagi alla saanud? Ähäh, ebaaus! Veidi kade ja samas ka sõbra üle rõõmus, pealegi - eks neil leedukatel olegi asjad veidi nihkes :D
 
Leedus olevat igas valimisjaoskonnas 15 jälgijat + valve, politseid tänavatel jalaga segada ning jaoskonnas ei tohi isegi telefoniga viibida. Häääääästi veidi üle pingutatud :) Nõmme Spordikeskuses oli ka valimisjaoskond ja eelneva info valguses oli eriti mõnus hääletajate vahelt jääauku joosta, lumes rulluda ja siis tagasi sauna lipata. Jälle üks pisike ja armas pingevabaduse pluss Eestile, jeeeei :D
30 sek valimisjaoskonnani
 Ja kuna hääletusele läks jutt, siis:
HÄÄLETA! - see vist tähendab seda, et annad oma hääle neljaks aastaks ära, ja jääd selleks ajaks hääleta? Et järgmise korrani ole vait? Nokk maha? Päris tihti ju on kuulda, et inimesed on oma juhte väärt / juhid on inimeste poolt valitud / meie võimalus kaasa rääkida on hääletustel - seega on see tegevus, mille vaimus see nädal möödus, mitte hääletamine, vaid hääletustamine?

Ja hääletustamine, mu pisike sõbrake, on humaanne - nimelt tasub nokk kinni hoida, sest kui nokk kinni, siis saba lahti. Ja teadagi, mis sealt saba alt tuleb.

Ahjaa, tuul ei ole enam hääleröövis kahtlusalune. Ma ju ise andsin selle ära. Vot. Kahetine tunne, nagu tänase ilmaga, on lugu ka hääletamisega  - jah, on küll pidulik ja mõttes paned lipsu ette, rinnus rõkkab ugrijoru ümiseda vanematest armastatud kallil kodumaal kasvanud ülevas meeleolus kodanik. Aga teisalt on see lips veidi liiga pingul ümber kaela ja pitsitab rahutukstegevalt.

Aga mis siis, et hõisata ei saa - mul täna tore päev. Ja ilus ka! Käpp püsti selle peale!

2 comments:

  1. appi, kui hull pilt!!! ...eriti praegu siit soojast, kui mul liigutamata lihtsalt higi voolab üle keha, on seda eriti hull vaadata. aga nii äge!

    ReplyDelete
  2. Sa vist ei oea silmas seda pilti, kus ma koos Mammuga valima lähen? :D

    ReplyDelete