20121108

i love it when a plan comes together

Alor Setari rongijaam
Saime lõpuks oma rongisõidu Kuala Lumpurisse! Jah! Me küll ei sõitnud tervet teed Bangkokist rongiga - vahepeal magasime 750 kilomeetrit transformerist ööbussis; hoidsime poolteist tundi, nina vastu seljakotti surutud, mikrobussis põit kinni; kihutasime praamiga läbi välkuva mussoonvihma (plätudes, mitte saabastes); saime küüti kohaliku turismisagendi uhkes autos (sest Langkawi on maksuvaba ja seetõttu on seal autod 40% odavamad); põristasime rolleriga ning saime ka taksojuhte toetada. Paar meetrit libisesin kose otsas ja pärast mööda koske ka, loeme selle samuti transpordiks. Ehk siis, minu suur soosik kohalik transport sai täiega ekspluateeritud. 
Rongi ootasime Alor Setaris, kus oli täesti tunne, et me oleme esimesed välismaalased, kes sinna kunagi sattunud - kohalike hulgas popp ostlemislinn võttis meid vastu tolmuste betoonehitiste ja praktiliselt tühja Pizza Hut´iga (free wifi:)), kus kaugeltmaa külalised paigutati aukohale ehk siis otse konditsioneeri alla. Sall kaelas, dressikas seljas, väristasime endile pitsalõike sisse - pole ju harjunud! Hiljem rongijaama poole jalutades märkasime üht meest, kes meid pikka maad jälitas. Importkraam olime, noh :) 
Rongi kohta öeldi meile, et see on nii hullult aeglane, et kohalikud eelistavad busse, aga niipalju, kui ma ka mööda vaguneid ringi uidates nägin, olime me ainsad albiinod. Ehk siis - kaks eestlast ja mitu vagunitäit indialasi, taisid, singapuurlasi, hiinlasi ja vietkonge, aga mitte ühtegi malaisialast. Rong ise oli kitsarööpmeline - rööpavahe oli täpselt meeter! Päirs kitsas võrrelduna kodumaise 1520mm vahega, ja see kandus üle ka sisemusse - valusalt kitsas metallist vorst oli see rong! Voodi oli täpselt õlast-õlani, vahekäik natuke laiem. Ja kui kupeedega vaguni vahekäigus kedagi tulemas nägin, polnud mõtet trügima minna - isegi pisikesed asiaadid kiiluvad neis vahekäikudes kinni ja saavad alles lõpppeatuses välja (tekno).
Umbes kell pool kuus hommikul - 24 tundi enne oma lendu - jõudsime Kuala Lumpurisse. Krigiseva, kolksuva, viliseva ja vibreeriva rongiga. Ja nagu plaanisime - rongiga! 
Jess! 

No comments:

Post a Comment