20100217

you box? from russıa, no? Klitchko?

selle osa kirjutamisel oli stsenaristidel teine p2ev, sest haige l2biv teema oli ikka hommikust 6htuni. KANA.

hommikul muutsime jooksutrassi ja panime l2hedalasuvatesse kyladesse ajama. esimene kyla, mis on ligidal, oli kyla, nagu kyla ikka oma poriste teede, neil vuravates autodes naeratavate meeste, kuivavate vaipade, ringisiblivate kanade-kukkede ja kooliminevate lastega /kohalikud lapsed on kyll sellised armsad, et grab-one-and-make-a-run :D/

j6udsime teise kylla, mis j22b rohkem batmani poole, seda v6ib pigem p6hiaguli eesaguliks nimetada. j6udsime moshee l2hedale kynkale, kust avanes vaade meie jalge ees lahtirulluvale batmani keskusele, mis asub orus - m2gedest rulluv udu oli segunemas hommikuste heitgaasidega, melu ja sagin p2vaste tgevuste n2ol kogusid tuure. m2eotsas oli prygikast, kus prygi ei söönud mitte kassid ja inimesed, vaid kuked-kanad.

paarkymmend meetrit eemal asuvas peres plaaniti l6unaks kanasuppi vist, sest ega muidu poleks nad k6nniteel oma kukkedel-kanadel p2id maha raiunud. lavlilavlilavli. aga see on khuul, et k6ik inimesed rosh-bashitavad ja naeratavad, hoolimata east ja soost ning suunast.

...Tigrise kaldal....

....on v2ga super ja viis pluss. sealsed koopad on igivanad, kuid inimesed elasid neid veel 50 tagasi...nyyd elavad nad linnas. ja kasutavad koopaid suvilatena. kuidas koobast teha? kaeva liivakivisse koobas, t2ida haoga, syyta ja siis pyhi kivinenud pesast tahm v2lja. iisi, kaeva kodu mitmeks p6lveks.


seal tuleb ka m2kke ronida, et nautida hingematvat vaadet Tigrise j6ele ja kolada vanades varemetes. m2gi on t2itsa m2gi ja ronida sai ka. kahju ainult, et vihmaperioodij2rgne maapinnast t6sev udu varjutab muidu nbii sinise taeva (v2hemalt ma kujutan ette, et neil on siin taevas sama palju sinist, kui peipsiveerel asuva maja aknaraamil).



siin ringi liikudes ja piilte kl6psides olen avastanud, et mind lummab ja j2litab yksiku puu motiiv.
kohalikud lapsed olid vapustavad. minu imetlus, kui l6dvestunud randmega nad suudavad visata kive Sinu poole p2rast seda, kui nad on Sulle 6petanud laulu, aidanud teha pulte, ajanud kuttu ja siis selle suure vaeva peale teada saanud, et Sul pole plaaniski neile raha anda. need olid yhed h2iritud p2rdikud, kasvatage oma lapsi ikka harmooniat ja kindlustunnet kinkivas keskkonnas, mitte turismiinfopunkti l2heduses.

pudelit 2ra visates leidsime prygikastist peata kuke.

reisisime kohaliku liinibussiga, mis on elamus omaette ja selleyle v6ib j2tkuvalt r66mustada, et me saame v6imaluse kogeda p2ris tyrgit, mitte mingit turistishiiieti.

kohalikud on ilmselgelt purjus, kuna peavad mingiks atleediks ja m2gironijaks ja jalgpalluriks ja prygikalluriks. pealkiri kirjeldab ilusasati seda, kui k66riti mind n2hakse. And no, I don't box, thank you very much. v2hemalt mitte lokaalperifeeriap2kapikkudega.

tagasij6udes saime 6htustada. what was dinner? KANA.
siis l2ti kultuuri6htu ja ega meil nendega peale varvaste arvu ja keelegrupi suurt erinevust polegi. no ja see ka et nende toidud on... ei ole :)

-Kallis, millest Sa m6tled?
-KANA

2 comments:

  1. Väga põnev igal juhul, ainult et ma ei saa aru, mida sa seal teed :))

    ReplyDelete
  2. ega keegı meıst tegelt eı saa erıtı aru, ent see polegi ehk nii t2htis :)

    ReplyDelete