20110712

aboneegrid, hundid ja zombied

õhtul kodutrepilt
Asula: Carnarvon. Asunikud hääldavad seda känaavõn, uusasukad kanakanavon, hea vahet teha. Asub Perthist 1000 km põhjas ja meenutab paljuski metsikut läänt - üks peatänav, millel asuvad surfipood (bikiini-plätupood), spordipood (õnged), toidupood, kohaliku hiinlase toidukoht, politseimaja, avalik toalett, apteek, kogukonnakeskus, motell ja kiirtoidukoht. Tänava ühes otsas on palmid ja vesi ja teine ots läheb üle maanteeks, mis viib lõpututuna näivatesse istandustesse. Istandustesse, kus on rasked ajad ja toimub taastumine kolmest järjestikusest looduse lõuahaagist - esmalt oli üleujutus, siis tulid rändtirtsud ja selleaastase saagisaaga viimase osa kirjutasid (ränd?)konnad. Kuskil on veel koolid ja väikelaevasadam ja maailma kõige leidlikuma reklaamiga haigla ja raadiojaam ("Ilmateadet toetab Bobby Jones´i istandus"). Inimesed tervitavad - naeratavad tänaval, poodides, pankades. Kui aga istuvad  autosse (4x4), siis muutuvad roolijumalateks - kahe nädala jooksul on üks auto ülekäigul peatunud. Aga ma ka ei peatuks, kui peaksin koju viima banaane, mille kilo maksab 14 dollarit, thank you very much, tulvad ja tirtsud ja konnad!
pidu saab? Jeeeha!
Lisaks inimestele, kellel on siinse kohaga side pikem, kui kolm -neli saagikorishooaega, leidub siin kuhjaga packereid - eestlasi, sakslasi, hollandlasi, pilukaid (go figure), itaallasi ja prantslasi. Enamus on rahumeelsed rändurid, kes oma teekonnal siin peatuvad, et täiendada oma finantsvarusid ja kinkida oma knowhow-d kohalikele farmeritele. Mõned käivad laevadega nädalateks merel ja teised sama kauaks kaevandustes kirkasid välgutamas.

Kurikuulsad on ka mõned - nädalaid tagasi väisas linna prantsuse varaspackerite jõuk, kes oli kahe asja poolest silmapaistev - usinus ja oskamatus - kahekümneringis vahistamisi (samas poes) ja tulemuseks see, et me saame alati poes oma kotti näidata. Netis olevat isegi lehed, kus jagatakse teavet, millistest kohtadest on parem varastada. Siit tunduvad nad igatahes lahkunud olevat ja järgijäänud seljakotirändurid on igati muhedad - toredad sellid.
kirikuburger - parim grill-rotikas ever!
Meie kolisime hostelist välja - nii ikka ei saa, et koguaeg tee tööd! Pealegi on uus koht hubasem ja rohkem meie päralt ja odavam ka. Rendime majaosa ja meil on aed ja taani juurtega kokk ja aias on koer, kes öösiti maja all vahti peab. Ja meie elame üheskoos ja mulle tõesti meeldib see väärastunud, ent armas peremudel.
ohana
Ümbruskond on väga turvaline - siin elavad aborigeenid, kes vähemalt kaugelt vaadates meenutavad getoneegreid. With a twist - muusika mängib küll ja autost ja valjult, aga muusikastiilid on powerhitradio vs country, suht 50/60 tasavägine on see teema. Koerad on neil ka ja neid hoiavad nad tänaval ja tänu sellele on näha, kui suureks võib mõni peletis siin päikseall sirguda. Kuna suved on pikad ja palavad, siis ei võta ju keegi endale saksa lambakoera. Tuleb võtta lühikarvaline loom, näiteks buldog või bokser või dobermann või kurat mingi muu kaelkirjakusuurune kihvadega elevant ja siis talle majaesisele murule poolikuid kängurusid visata, et ta saagiröövimis kahtlustades kõigi peale lõriseks. Hundid - check.
minu esimene känguru...pusle
Kuna nad kardavad, et silma vaadates kaotavad osa hingest, siis teretavad nad möödaminnes ja lastega ei maksa suhelda, "kuna siis ei saa neist lahti ja siis juba varastavad paljaks", umbes nii on meid instrueerinud meie valgenahalised lähikontaktid (tuginedes oma kogemustele). Eemalt vaadates tundub, nagu nad karjuks omavahel ja oleks pidevalt tülis, aga tegelikult nad suhtlevadki nii - geeni võim ja vägi, seda juba asfalt, woolworths ega suburb ei murra. Tööl käivad vist ainult mehed. Naabrinaine istub aga päevasel ajal ratastoolis puu all ja tundub, et ka vastasmaja naisperel pole kodust kaugemale, kui pood, asja. Lapsed ... on lahedad, karjuvad ikka nii, et meie venelastel oleks hirmust hing kinni. Lisaks harrastavad nad rütmimänge - selleks on tarvis ju ainult puupulka ja plekist garaazikatust. Ja samas küsivad inglinäoga, et mis Su nimi on ja puha. Nagu ma ütlesin, siin on väga turvaline. Võõrad sattuvad siia ainult taksoga - takso tuleb, teeb tuut-tuut, majast viiakse joint taksosse ja takso sõidab minema. Ehk siis - siin on istandused. Ja istutatakse kõike, mida maa kannab :) Juttude järgi müüb siin kanakanavonis kanepit iga teine majapidamine, aga neid ei maksa uskuda. Meie tänavas on meie maja vist ainus, kuhu taksod ei sõida. Aboneegrid - Check.
plekkkodu
Ahjaaa, meie kodu juures on ka väga ilus mahajäetud surnuaed ja varsti on täiskuu. Zombied - check.
carnarvon pioneer cemetery
See postitus, kus ma kirjutan ilusatest ja müstilistest ja mõnusatest ja soojadest asjadest tuleb ka, no worries.
Aitäh :)

No comments:

Post a Comment