20110705

Fighting Jetlag



13 h und / võimlemist / uskumatult lahedaid vestlusi 
Kuidas me kodus kellakeeramise poolt põhjustatud ebamugavusi üle laseme? Ikka nii, et lähme peole ja tantsime hommikuni ja oleme terve järgmise päeva kudevas poolsurevas olekus ja õhtul saabub niiiii hea uni ja kui siis hommik tuleb, oleme tagasi sadulas. Püüdsin samamoodi jetlagi vastu võidelda – energiat kulutades ja kuidagi unega õhtuni võideldes, kuna teadisn, et lõunauinak lõppeks umbes kell 3 am ja siis oleks bussini oodata....palju.
Esiteks, Planet Inn on sigaodav hostel, kuhu eelinfota saabumine on paras väljakutse. Või noh, pigem on  seal püsimine väljakutseks :D 
Perthi tornid
Olin seal paar tundi ja siis läksin ujulat otsima, et natuke energiat kulutada ja kuulsale ujujamaale omal viisil tere öelda. Ujula leidsin tänu Abstraktsele Mehele, kellega umbes pool tundi läbi Perthi ujulani jalutasime ja selle aja jooksul jõudsime me päris palju rääkida. Rääkis enamasti tema – tegu oli inimesega, kellel oli palju erinevaid mõtteid, aga ainult üks nägemus, seega oli tema iga mõttearendus päris veider. „You know, I´ve been thinking a lot about Antichrist lately..“ ...ja jõudis välja selleni, et maailm on hukas. Samuti on Jeesuse ristilöömine tinginud selle, et me loomi tapame ja sööme – sest niimoodi tõuseb loom meis uuesti ellu. Ja et see on põrgutee, mille me oleme valinud - et elame korterite eraldatuses, kuigi tahaks hoopis koos palli mängida. Või et..whouuuu. Ma ikka konkreetselt kartsin, et lõpetan selle ülipikkade küünte ja igal sõrmel oleva ahelsuitsetajat iseloomustava pruuniplekilise mehe keldris mingi riituse keskse tegelasena.
Ian´i vaimu otsimas
Aga ei, sain ikka ujuda. Olin nii väsinud, et tukkusin ka ujumise ajal - kroolid ja siis adud mingil hetkel, et ei mäleta, kuidas basseini keskele oled sattunud. Aga ikkagist - väliujula talvises Perthis´n´shieet. Saunas arutasid mehed omavahel, et tänavune talv on suht mahe olnud oma 15-20 soojakraadiga ja et just oli aasta pikim öö jne. Tahtmatult hakkasin naerma ja  Estonia - you used to be part of Russia, right? Seda küsitakse tihti. No, we were a part of the Soviet Union. Now we´re in another Union. Same shit, different currency  ja siis kuulsin ma ülemaailmameremeestelt, kuidas meil seal euroopas ikka lood on selle kreeka-hispaania -ja-euroga. Kaugelt vaadates - sitasti. Muideks, sauna tohib minna alates 16 eluaastast. 
poolärkvel
Poes sain ma uuesti aru, et olen tukkuma jäämas - telefon kõrva ääres, mannekeeni jalal istudes. Pidin veel vaid kuidagi kodumülkahostelini jõudma, Malaisiast ostetud suitsud maha müüma ja siis - voodi. Kukkusin kell 8 voodisse ja järgmisel hommikul kell 6 olin täiesti värske ja sajaga valmis viimast etappi ette võtma.

F Y I t A, jetlag!

Aitäh!

2 comments:

  1. Tere Maur, sul on nii tore blogi, lugesin rõõmuga ja tulen varsti jälle!
    Karin (see Evelini oma)

    ReplyDelete
  2. Aitäh kenada sõnade eest, Evelini Karin! :)

    ReplyDelete