20110805

mõõnamõnna


seal kubiseb sellistest
Selleks, et kuskil organisatsioonis tõeliselt head tööd teha, soovitatakse selle kõigi astmetega kursis olla - alustad purksipraadijana ja siis võitled-võimled end aste-astmelt ülespoole. Päris kuldemmi tippu jõudes hingad iga rakuga samas rütmis, evid väga kasulikku kogemustepagasit, silmaring on kindlasti laiem kui mõnel kanapilguga tippjuhil ja oled arvatavasti suuteline olemasolevast meeletu sünergia välja võluma. Minu jaoks algas Austraalia ka kõige alumiselt pulgalt, vähemalt nii mulle tundub - Perth oma tõelise mülgaspackeriga, sellele järgnes kanakanavon, mis oli nagu väga vilu ja vihmane, ent sääserikas suvi. Seda rikastasid paljud uued kogemused ja kontaktid ning vürtsitasid meie armsad kantrikaraoket viljelevad aboneegrid, tõelised eesti mehed (ae kallis kodu, kas ägad ossipõuas?) ja tõestus sellest, et kui südamevalu, kibestumus ja enesehaletsus ülesuitsetanud vana naise sees alkoholiga kokku saavad, ei sünni sest miskit helget. Kõik on kuskil oma teel, eksole.
Aga edasi on olnud......whoaaaaaaaaaaaaaa, mu kallid sõbrad!

detsembriks seniiti!
Ladusime oma kogu maise vara autosse ja jätsime selle kõige alumise pulga seljataha. Suunaks põhi ja kui me paarsada kilomeetrit hiljem kaljukitse pöörijoonel autost välja astusime, paitas põske katkematu kuum tuulevoog, andes aimu eesootavast. Igileitsak?
levipeilijad
Austraalia kohta võib öelda, et suur maa, väike levi - vodafone mitte ei kao levikaardilt ainult linnast väljas, vaid helistamine on võimatu ka väiksemates linnades. Nii me sukeldusimegi ligi nädalaks pea ees imelisse Ningaloo leviauku, mis oma võludelt paneb isegi Narnia kapitaguse kohmetuma.
 võlumaa uksehoidja

esimesed tervitajad
Tegu on Läänekaldal laiuva Suure Vallrahu väikevennaga. Ainult selle vahega, et korallide vahele minekuks peab lihtsalt randa minema ja sada meetrit vette astuma. Ja selle vahega, et seal käivad iga aasta maailma suurimad kalad - vaalhaid - talvitumas. Ja siis saab nendega ujuda! Koos! Me jõudsime siia umbes paar nädalat ja  400 $  liiga hilja, seega võite juba arvama hakata, kas ma kunagi siia tagasi tulen või mette.

teineteist snorgeldades
Rannad on...vanduma võttis! Ongi olemas sellised rannad, kus on lumivalge liiv ja kuskil taamal müriseva lainevalli taga sulab oma mitmesmitmesmitmes erinevas sinises  värvitoonis vesi pilvitu taevaga kokku. Jah, siin saab postkaardis ujuda!
kalaseinaralli
Ja veel kuidas saab ujuda! Siin on rand rannas kinni ja esimesel päeval alustasime täiesti uskumatust Coral Bay rannast. Edasi tuli Turquoise Beach, kus ei pea ujuma - oled vees, mask näos, toru suus ja hoovus kannab Sind üle meeletult kauni korallmaastiku, kus kalu on nagu Hiinas riisiteri. Oleks vaid riis nii naljakas, kuna ... no ütleme nii, et see on ikka valus tsirkus, mis seal vee all toimub! Kuna snorgeldamine on natuke pinnapealne... nagu 2D kino, noh, ja mind see satelliidimängimine eriti ei rahuldanud, siis vahetasin maski-toru ujumisprillide vastu ja veetsin enamuse ajast sukeldudes. Kaladega koos ujudes. Ning kalu taga ajades! Äge! See on uus hobi!! Oyster Stack rannas algavad korallid kohe kaldast ja mõõna ajal on mõnna, kui nad kõhtu kriibivad. Mõõnamõnna on nende kõhukriimude nimi.

kohe tuleb mõõnamõnna

siinkohal tuli pool ookeani kopsu

siin sain krambid
ja siin ma juba nutsin

rahustavad ülekäigurajakalad
Ahjaa. Kas ma olen juba maininud, et ma armastan oma kaamerat? :) Kui esimene reaktsioon oli kõike, mis liigub või natukenegi koralli meenutab, jäädvustada, siis edasine tegevus progresseerus juba lähivõtetele ja parima pai sai ego siis, kui suutisn ujuda allpool kalu - nemad snorgeldasid mind. Ha! Ja läbi koralliaugu sai ka ujuda!! Aitäh, kallid vanemad, et ujumistrennis käisin ja aitäh kallid Heidi ja Ain, et mu kopsud koguaeg õhuvahetust ei vaja! Seal vee all hästi lähedal üle korallide ujumine tekitas samasuguse tunde, mis valitseb neil hetkil, kui ma unes lendan - whoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajeeeeeeeeeeeeeee!
mahtusin küll
ma tean, awwwwww
üle selle hõljuda.. jaaaa!
Võibolla pole see saar organisatsioon, vaid hoopis liblikas - ja sel juhul on nukkumisperiood ametlikult läbi. 
It´s ZE Beach! 
Aitähaitähaitäh!

No comments:

Post a Comment