20110830

a nation in denial


Kaugel õndsal ameerikamaal olevat üks tädi ilmatu rikkaks saanud, kuna mikrolaineahju juhendis ei olnud kirjas, et kass pärast kuivatamist väljub mikrolaineahjust veidi teises olekus. Tädi on rikas ja mikrolaineahju juhendid vägagi mahukad. Ühesõnaga, sellist asja, nagu common sense, saab ainult eeldada, ent ka kurjasti ära kasutada.

Ühelt poolt on hoiatussildid ettevaatusabinõu. Vajalikud. Teavitavad. Ennetavad. Samas, kõike võiks olla terve mõistuse piires. Igale poole siltide panek on siinamail nii popp, et kesiganes sildipatenti hoiab, omab arvatavasti mitut saart. Lisaks tekib tahes tahtmata mulje, et see märgipaljusus vähendab inimeste mõtlemisvõimet ja muudab nad viisakalt öeldes äpuks. Paar näidet ennetajarahva varasalvest - "Euroopas on nii keeruline liigelda, teil on nii vähe liiklusmärke". Siin on iga kurvi, ringi jms juures silt "Keep Left". Ja nari küljes olev kleeps teatas, et seadus keelab alla 9 aastastel lastel ülemisel korrusel mängimise ja magamise.

Hosteli basseini (u 10 ruutmeetrit) ümbruses  .. tahaks teha katse, et selgust saada – mis juhtub, kui kogu see infomüra eemaldada. Variant üks – keegi ei saa arugi, et midagi on puudu. Variant kaks – austraallaseid ja usakaid hukkub nigu murdu. Muideks, selle basseini ümbert pärinevad kõik selle postituse pildid :)





Lisaks siltidele on iga piuksu ja puuksu tarvis erinevad load ja litsentsid olemas. Olen juba maininud delfiiniga ujumise ja nende toitmise luba. Ehitusmeestel peab olema „valge kaart“ – muidu ei tea ju, kuidas tellist õigesti tõsta. Autoga sõitmiseks on vaja luba. Lastega tegelemiseks on vaja eraldi luba. Laste tegemiseks on vaja ka mingit luba, raudselt.  Ja alkoholi jagamiseks on vaja luba – see on nii reglementeeritud, et vajab kohe suisa eraldi ettekannet.

Samas, inimesed korrutavad kogu selle lubade –keeldude – hoiatuste sigrimigri keskel järjepidevalt et „No worries“. Aga tegelt? 
Image of Never Underestimate The Power Of Denial 

No comments:

Post a Comment